Historien om Stockholms Turaffär

Stockholms Turaffär har vuxit från sina ödmjuka rötter som en liten tobaksaffär till en av de mest omtalade affärer i Stockholm, Sverige. Stockholms Turaffär rika, 40 år plus gamla arv, rykte och anseende för kundvård, och engagemang för sina lokala resenärer är grundläggande element i detta trevliga svenska varumärke. Idag omhändetar Stockholms Turaffär resenärer som varit med deras resa i över 20 år och kommer fortsätta stå till deras tjänst och alla nya resenärer vi välkommnar tills slutdestinationen är nåd.

1963
Stockholms rötter

Stig Undin och Jan Undin började deras affärsresa på Vasagatan 36 i Stockholm, Sverige, när de bestämde sig att utöka deras tobaksverksamhet till spelombud. Visade det sig vara en succé. Inom ett par år, hade affären utökat varuutbudet, personal och förbättrat kundhanteringen - Framträde som en av Stockholms ledande affärer inom spel & tobak.

Den 29e April, 1964, gjordes det officiellt med deras namn. Stig Undins Tobakshandel var kundvårdare, handlare och vadhållare lika väl som ombud, säljare och marknadsförare för tobak, spel med mer.

Stig Undins Tobakshandel Klassisk Logotyp

1980
Hästar blir spelbart

Fler och fler kom in till oss för att spela, vilket krävde en extra insats från oss. Vi blev sedan ett fullt ombud för ATG. Med fortsatt aktivitet till och med idag.

Galopp tävling deltagare
Jan Undin profilbild

1986
Janne tar över ratten

Han är vässad som en penna och redo att sätta sina kunskaper till arbete för spelarna och tobakshandlarnas dagliga utmaningar.

På Vasagatan 40, Stockholm, Sverige befinner sig affären under en period tills att ett lokal erbjudande faller på plats ett par år senare.

1989
Bättre lokaler

Flytten till Klarabergsviadukten 49 på Jernhusens centralstationsområde vart ett stort steg för Turaffären att ta. Det skapade goda möjligheter för resenärer att besöka vilket innebar att fottrafiken ökade drastiskt till affären.

Stockholms Centralstation fastighet med bred vy

1990
Flipprar med spellagen

Glada 90-talet var närvarande. Janne ser till att hänga med den populära flipperspels maniet och ställer ut ett par fina flipperspelsmaskiner i affären för att underhålla massan. Strax därpå vart det uppror från myndigheterna om att flipperspelen ansågs vara spelmaskiner? Trots detta löjliga påstående tillät vi att folk kunde flippra så länge vi kunde med hjälp av den mäktiga pennan och pappret.

Flipperspel framsida i focus

1991
Resans stödpunkt

Flyttet till Jernhusen öppnade nya dörrar eller snarare vagndörrar för nu hjälper vi resenärer! Flera tusen susar förbi centralstationsområdet varje dag för att fånga nästa tåg eller handla vad som behövs för sin resa och vi blev gladeligen till hands för resenärer i Stockholm att komma dit dom vill enkelt och snabbt.

Utomhusklocka i Stockholm

2013
Första steget in i World Wide Web

Vi tycker än idag att vår styrka ligger i verkligheten för relationer med människor men det uteslutade inte att vi skulle vara med den ostoppbara digitala omväxlingen. Därför satte vi nålen på webbkartan och såg till att man kunde se vilka vi var på nätet med en egen hemsida.

Moderkort i fokus
Lotteribricka för att vinna miljoner

2016
Storvinster delas ut

Ett mycket turfyllt år för lotterier inträffade oss och speciellt våra spelare. Vi delade ut över 1 miljon kronor i lottvinster för 14 stycken spelare hos oss som vi grattar med stolthet!

2018
Butiksvinnaren

Årets medlemsbutik för ATG kammade vi hem! Häftig eller hur? Kika på vårt roliga tacktal här:

Annat Moderkort i fokus

2020
World Wide Web steg 2

Vi tar nästa steg att updatera vår online närvaro. Med ett fräscht hemside-utseende och en sprillans ny webbutik kan du nu handla hos oss, hitta oss enkelt och se vad vi erbjuder i Turaffären för att göra din vardag trevligare.

iPhone med Stockholms Turaffär märke Logotyp på hemskärmen


Hälsa och Trygghet

Stockholm Turaffär tycker de har ett ansvar att erbjuda säkra spelmiljöer och tjänster samt FHM-godkända konsumentvaror. Detta är grundläggande värderingar för sådana tjänster och varor inbäddat i hela verksamheten och inom dess affärslandskap. Stockholms Turaffär är stolt att vara utbildade inom bl.a spelansvar och penningtvätt som ett spelombud för att se till att resenärerna spelar sunt och framförallt mår bra med sitt spelande.

Hjärtsymbol för hälsa

Hälso Påstående

Tobak skall vara för fritidsanvändning och avslappning. Med det sagt vet vi att tobaksbruk kan vara farligt för både hälsan och omgivningen. Vi förstår användningsområdet sedan många år tillbaka, därför följer vi tobakslagen noggrant. Stockholms Turaffär har tillstånd från sin lokala kommun via Folkhälsomyndigheten för att kunna erbjuda tobaksvaror till konsumenter. Alla tobaksförpackningar vi erbjuder innehåller hälsovarningar. De hälsovarningar förklarar vad de negativa effekter som tobaksvaror har på människors hälsa eller andra oönskade följder av tobaksbruket. Syftet med hälsovarningarna är främst att upplysa konsumenterna om riskerna med tobaksbruket som vi är transparanta med att kommunicera vid förfrågning. Alla som arbetar på Stockholms Turaffär utbildas inom tobak och hälsa kring det.

Sköldsymbol för trygghet

Trygghets Påstående

Spel skall vara underhållning, förströelse och spänning. Trots detta vet vi att spelandet ibland går till överdrift och istället skapar problem. Vi bryr oss om våra spelare, därför arbetar vi med spelansvar och förebyggande åtgärder som spelombuds utbildningen talar för. Stockholms Turaffär värnar ett sunt spelande och spelandet på våra spel och lotterier ska ske under trygga och sunda förhållanden. Vi samarbetar endast med den reglerade spelmarknaden där spelbolagen står under Spelinspektionens tillsyn. För att tillhandahålla spel som vi gör innebär det bland annat att vi har spelansvar när vi erbjuder spelprodukter och att vi alltid följer gällande riktlinjer om en ansvarsfullt spelande. Alla som arbetar på Stockholms Turaffär utbildas i spelansvar och penningtvätt.